Toukokuun ulkomainostaja - sähköpyörien erikoisliike ponnistaa Länsikeskuksesta

Toukokuun ulkomainostajana esitellään Lucky e-Bike, heinäkuussa 2019 toimintansa Tomi Kotirannan sekä Mika Sevónin johdolla aloittanut Turun ainoa sähköpyörien erikoisliike.

Kevät on pyöräkauppojen aikaa ja sähköpyöriä näkyy katukuvassa enenevä määrä. Mutta mitä kuuluu sähköpyöräliikkeen kevääseen 2020? Otimme pyöräkauppias Tomi Kotirannan haastatteluun.

Kerrotko Tomi ensin hiukan tuotteistanne?

-Olemme tosiaan sähköpyörien erikoisliike. Suosituimpia malleja ovat kaupunki- ja maastopyörät, mutta vaihtoehtoja on laajasti myös persoonallisempaan makuun. Lisäksi valikoimistamme löytyy sähköscootit, Bromptonin taittopyörät, Christiania Bikesin laatikkopyörät, sekä ilman sähköä toimivat loistavat Woomin lastenpyörät. Huollamme luonnollisesti myös kaikki pyörät, sähköllä tai ilman.

Olette verrattain uusi yritys ja kivijalkatoimija, mistä markkinointinne koostuu?

-Meille olennaista on tietenkin brändätä itseämme ja lisätä uutena toimijana tunnettuutta toiminnastamme. Tämän päivän suuri kysymys varsinkin näin pienemmän yrityksen toimesta on kyllä se, mitkä markkinointikanavat valitaan pirstaloituneiden vaihtoehtojen joukosta. Sosiaalisessa mediassa voi yrittäjänä vaikuttaa eniten itse, lisäksi käytössä on digitaalinen ulkomainonta, lehtimainonta, hakukonemainonta sekä urheilusponsorointi, johon panostamme mielellämme.  

Miten kevään poikkeusaika on vaikuttanut sähköpyöräkauppaan?

-Meillä ei toki ole vertailupohjaa aiemmilta keväiltä, mutta olemme kyllä tyytyväisiä kevääseen. Selvästi on näkyvissä trendi, että pyöräily ja ulkoilu on lisääntynyt täyttämään vapaa-aikaa. Sähköpyörillä liikkuessa liikunta pysyy aerobisella kuntoa kohottavalla tasolla, joten mikäs sen parempi liikuntamuoto olisikaan tähän väliin.

Yleisesti voi sanoa, että sähköpyörät on selkeästi nyt huomattu varteenotettavaksi kulkuvälineeksi työmatkan suorittamiseen. Lisäksi monilla ulkomaanmatkat jäävät nyt kesältä väliin, joten sähköpyörä on hyvä kulkuväline myös kesän reissuilla kotimaassa, esimerkiksi tuulisella ja paikoin mäkisellä Saariston rengasreitillä. Iäkkäämpi väestö pääsee toivottavasti myös kesällä turvallisin mielin liikkumaan ja sähköpyörä avustettuna liikkumisvälineenä sopii kyllä heille erinomaisesti.

Katukuvassa sähköpyöriä näkee tosiaan yhä useammin, mikä on sähköpyörien markkinatilanne?

Määrät ovat vielä toki pieniä, mutta trendi kasvaa edelleen 50 % vuosittaisella kasvuarviolla ja sähköpyörät ovat tulossa tasaisen vahvasti peruspyörien rinnalle. Keski-Euroopassa jo 30 % myydyistä polkupyöristä on sähköpyöriä. Muissa pohjoismaissa vastaava luku on 20 % ja Suomessa arvio on noin 5 %. Hiukan perässä tullaan siis markkinaosuudessa mitattuna, mutta pyörä kerrallaan eteenpäin.

Meillä pyöriä saa testata vapaasti, tervetuloa koeajolle Länsikeskukseen!

Tutustu Lucky e-Biken tuotteisiin tarkemmin täällä!

Lisää uutisia