Fiksuruoka käy kamppailua ruokahävikkiä vastaan

Arviolta kolmannes ihmisille tuotetusta ruoasta päätyy roskiin, vaikka suurin osa siitä kelpaisi edelleen syötäväksi. Fiksuruoka pyrkii varmistamaan, että syömäkelpoinen ruoka ei päädy turhaan roskikseen ja on saanut myös monet suuret ruoka-alan toimijat mukaan talkoisiin. Yksi näistä toimijoista on Jalostaja.

Fiksuruoka.fi on ruoan verkkokauppa, jonka valikoima koostuu pääosin poisto- ja jäännöseristä, jotka ovat vaarassa joutua hävikiksi. Nämä normaalisti kuluttajien ulottumattomiin jäävät tuotteet myydään verkkokaupassa aina 20-90 % alennuksella normaalihintoihin verrattuna. Fiksuruoka toimittaa tilauksia ympäri Suomen ja tilauksen voi noutaa myös itse Turussa sijaitsevalta varastolta. Tällä hetkellä Fiksuruoan kautta ruokahävikkiä vähenee kuukausittain noin 60 000 kiloa ja määrä kasvaa koko ajan.

***

Me Medialiigassa teemme tiivistä yhteistyötä monen ruoka-alan toimijan kanssa ja tästä syystä Fiksuruoan innovatiivinen porukka on meille luonteva yhteistyökumppani. Fiksuruoka pisti faktat tiskiin ja meidän Jenni Lundén oli myyty - asia tarvitsee enemmän huomiota.

- Aihe on sellainen, jota ei voi liikaa nostaa esiin. Olin itsekin yllättynyt hävikin noinkin suuresta osuudesta ja toivon todella, että Fiksuruoan verkkokauppa saa ansaitsemaansa huomiota. Samalla voi toki pohtia myös oman ruokahävikin tilannetta. Meidän toimistollakin on luonnollisesti sopiva tietoisku aiheesta tulossa.

***

Myös kumppanimme Jalostaja lähti mielellään mukaan taistoon ruokahävikkiä vastaan. Näin saimme kolme suomalaista yritystä yhteen ja lopputulos on nähtävillä mediatauluissamme sekä Fiksuruoan verkkokaupassa. Jalostajan Jaakko Lundén on innoissaan yhteistyöstä ja suosittelee myös tutustumaan verkkokaupan tarjontaan: tehdään yhdessä hyvää ja vähennetään ruokahävikkiä!

Lisää uutisia