Aineisto

HUOMIOITAVAA

Liikkuvan kuvan esittäminen ei ole tienvarsimainoksissa sallittua. Useista mahdollisista aineistoformaateista huolimatta esitämme digitaalisissa ulkomainostauluissa vain ajastetusti vaihtuvia staattisia mainoksia ja/tai tiedotteita. Busseissa sen sijaan voi esittää liikkuvaa kuvaa.

 

AINEISTO-OHJE ULKOMAINOSTAULUT

Spotin kesto 8 sekuntia
Toistomäärä,vähintään 1080 kpl / 24h / mainospinta ja 7560 kpl / viikko / mainospinta
Aineistot, 19 m2 näytöt 384 x 192 pikseliä (72 dpi, 2:1), vaaka
Tienvarsimainoksiin tulevia materiaaleja varten kuvan koko on 384 x 192 pikseliä. Resoluutiota voidaan pitää ns. alhaisena jos verrataan kuvien kokoja tietokoneen ruudulla nähtäviin digitaalisiin mainoksiin. Tulee kuitenkin muistaa, että katseluetäisyydet ovat täysin eriluokkaa digitaalisen ulkomainostaulun ja tietokoneen näytön välillä. Tästä syystä materiaaliksi riittää 384 x 192 pikseliä. Laadun varmistamiseksi kannattaa työskennellä taulujen resoluutiolla, sillä skaalaaminen heikentää huomattavasti mainoksen laatua.
Aineistot, 9 m2 näyttö  
  400 x 240 pikseliä, vaaka
Helsingintiellä (Turku) sijaitseviin 9 m2 digitaalisiin ulkomainostauluihin tulee pikselimäärältään erisuuruinen kuva, verrattuna 19 m digitaalisiin ulkomainostauluihin
Videot (STILL) MPEG4
Animaatiot (STILL) .swf Flash
Kuvat JPG

 

AINEISTO-OHJE BUSSIT, Turku

Spotin kesto 15 / 30 sekuntia
Toistomäärä, vähintään 16 toistoa / h / mainospinta, 20 bussissa yhteensä 30 näyttöä
Vaakanäyttö, 22" Still kuva: 1280 ( lev.)x 720 (kork.), 720p resoluutiona, kuvat PNG tai JPG).
Liikkuva kuva / video: MP4, 720p resoluutiolla. Mainoksiin on hyvä jättää aina pienet marginaalit (esim. 20px) reunoille.
Pystynäyttö, 32” Kuva: Resoluutio pystynäytölle 1080 x 1920, 72 dpi, RGB –värit, jpeg tai png -tiedostot
Video: Resoluutio pystynäytölle 1080 x 1920 (720 p tai 1080p), avi, mpg, mpeg. Mainoksiin on hyvä jättää pienet marginaalit reunoille (esim. 20 pikseliä).

 

AINEISTON TOIMITUS

Aineisto on toimitettava mainosviikkoa edeltävän viikon keskiviikkona klo 16:00 mennessä osoitteeseen:

aineisto@medialiiga.fi.

 

Huomioitavaa

Useista mahdollisista aineistoformaateista huolimatta esitämme digitaalisissa ulkomainostauluissa vain ajastetusti vaihtuvia staattisia mainoksia ja/tai tiedotteita. Liikkuvan kuvan esittäminen ei ole tienvarsimainoksissa sallittua. ”Vähemmän on enemmän”: Katsojan käyttämä aika ja etäisyys mainostaulusta kannattaa huomioida mainosta tehtäessä. Kuvat ovat tehokkaita, kannattaa kuitenkin välttää liian yksityiskohtaisia kuvia. Värien käyttö on suositeltavaa, sillä ne näyttävät tehokkaimmilta. Puhdasta valkoista väriä kannatta välttää. Aineisto-ohjetta on noudatettava kirjaimellisesti, jotta mainokset toimivat näytöissä parhaiten.

logo

Raikasta markkinointia digitaalisilla mainoksilla

PYYDÄ TARJOUS